Blijf je deze zomer thuis? Dan zijn er genoeg leuke activiteiten die je kunt ondernemen. In dit artikel lees je een aantal leuke activiteiten om te doen in Nederland.

Ga een stukje varen

In Nederland zijn er volop meren om te varen. Zo leer je veel nieuwe plekken in Nederland kennen. Je kunt een vaartocht boeken of iemand inhuren die voor je vaart. Wil je zelf varen? Dan heb je een vaarbewijs nodig. Welk vaarbewijs je nodig hebt, hangt af van waar je wilt varen. Als je alleen wilt varen op kleine meren, kanalen en rivieren is vaarbewijs 1 voldoende. Wil je ook op kustwateren en grote rivieren varen? Dan heb je vaarbewijs 2 nodig. Er zijn veel mogelijkheden om een boot te huren. Echter is dit redelijk duur. Als je vaak wilt varen kan het de moeite zijn om een boot aan te schaffen. Als je toch niet op vakantie gaat, kan je meteen dat geld gebruiken voor de aanschaf van een aluminium sloep of een aluminium boot.

 

Boek een stedentrip in Nederland

Bezoek eens een andere stad. Je kunt een dagje gaan of een weekendje weg boeken. Via NS kan je een bezoekje aan een stad combineren met een voordelige treinticket. Zo kan je goedkoop en duurzaam op stap. Wat dacht je aan een bezoek aan Groningen, Leeuwarden, Utrecht of Maastricht? Als je de stad goed wilt leren kennen is een interactieve speurtocht aan te bevelen. Via verschillende aanbieders kan je met je mobiel een speurtocht doen in vele steden. Zo leer je meer over de geschiedenis en de cultuur van de stad.

 

Bezoek een strand

Als het lekker weer is kan je genieten van het mooie weer op het strand in bijvoorbeeld Scheveningen of Zandvoort. Een nadeel van deze stranden is dat het vaak erg druk is. Wil je meer de rust opzoeken? Bezoek dan een van de minder bekende stranden, zoals Bergen aan Zee, Westhove, Paal en de Hors. Voor een rustig strand kan je ook terecht op een van de Waddeneilanden. Het strand Hors bevindt zich bijvoorbeeld op het zuidelijkste puntje van Texel. Ameland is ook een leuk eiland om eens te bezoeken. Hier vind je niet alleen een mooi strand, maar ook leuke authentieke dorpjes. 

Voor een leuke activiteit hoef je niet per se ver weg te gaan. Vaak zijn er dichtbij nog genoeg dingen om te ontdekken. Wat dacht je van picknicken in een park of een speurtocht in je eigen stad?